Φοιτητική Μέριμνα

Στο Δημοκρίτειου Πανεπιστημίο Θράκης (Πανεπιστημιούπολη Καβάλας) λειτουργεί Φοιτητική Λέσχη που έχει ως σκοπό την υλοποίηση των φοιτητικών παροχών και διευκολύνσεων για τη διαβίωση, την πολιτιστική καλλιέργεια και την άθληση των σπουδαστών. Η Φοιτητική Λέσχη μεριμνά για τη σίτιση και στέγαση των φοιτητών καθώς και για τη χορήγηση υποτροφιών και άτοκων δανείων στους φοιτητές με κριτήριο την οικονομική τους κατάσταση σε συνδυασμό με την επίδοσή τους στις σπουδές.

Στους φοιτητές παρέχεται ακόμη πλήρης ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη και διευκολύνσεις για τις μετακινήσεις τους σε όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Πληροφορίες για τις παροχές της Φοιτητικής Λέσχης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Πανεπιστημιούπολη Καβάλας) δίνονται από τη Γραμματεία της Λέσχης, που βρίσκεται στο ισόγειο της φοιτητικής εστίας Φ1.

Οι παροχές στους φοιτητές χορηγούνται εφόσον η διάρκεια των σπουδών τους δεν υπερβαίνει την κανονική διάρκεια (8 εξάμηνα) προσαυξημένη κατά 50%.

Λεπτομερείς πληροφορίες για τις παροχές της Φοιτητικής Λέσχης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Πανεπιστημιούπολη Καβάλας) δίνονται από τη γραμματεία της Φοιτητικής Λέσχης που βρίσκεται στο ισόγειο της εστίας Φ1.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας με email στο: stegasi@teiemt.gr.


Σίτιση

Στο ισόγειο της Φοιτητικής Εστίας Φ2 λειτουργεί το Εστιατόριο που παρέχει σίτιση με τρία γεύματα την ημέρα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) επτά ημέρες την εβδομάδα, εκτός των περιόδων διακοπών οπότε είναι κλειστό. Συνήθως υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο τουλάχιστον φαγητά και το ημερήσιο κόστος για όσους δεν δικαιούνται δωρεάν σίτιση είναι εξαιρετικά μικρό. Η Φοιτητική Λέσχη παρέχει πληροφορίες για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί ένας φοιτητής να έχει δωρεάν σίτιση.

Στο χώρο του ιδρύματος και συγκεκριμένα στο ισόγειο του κτιρίου ΧΒΔ υπάρχει κυλικείο το οποίο είναι ανοικτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και σ’ αυτό μπορεί κανείς να φάει πρόχειρα ή να αγοράσει χρήσιμα πράγματα π.χ. εισιτήρια.


Στέγαση

Η Φοιτητική Εστία διαθέτει τρία κτίρια (Φ1, Φ2, Φ3) με 230 δίκλινα δωμάτια συνολικά και κοινόχρηστες τουαλέτες και λουτρά. Τα δωμάτια στα κτίρια (Φ1,Φ2, Φ3) διαθέτουν και δίκτυο παροχής υπηρεσιών INTERNET μέσω του δικτύου της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας. Το γραφείο της Σπουδαστικής Λέσχης δίνει πληροφορίες για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί ένας φοιτητής να στεγασθεί στην Εστία του της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας.


Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη

Όλοι οι σπουδαστές δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εφόσον δεν έχουν τις σχετικές παροχές μέσω των οικογενειών τους ή εφόσον επιλέξουν να κάνουν χρήση των προσφερόμενων υπηρεσιών μέσω του ΔΙΠΑΕ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του τμήματος.